Nejkrásnější gesta lásky

Jak poznáte, že vás někdo miluje celým svým srdcem? Podle slov, která vám neustále opakuje, či podle drahých dárků, kterými vás vždy potěší? Láska je vždy krásná, dokud slunce svítí a hřeje, ale jakmile se přiblíží bouře, mnoho vztahů to semele. Jaká jsou nejkrásnější gesta lásky?

dřevěná srdíčka

Zdraví na prvním místě

Když vás někdo miluje, představa že by vás mohl ztratit, se zdá nesnesitelná. A tak této osobě bude jistě záležet i na vašem zdraví. To samozřejmě neznamená, že vám bude zakazovat nezdravé pokrmy, denně vás nutit k pohybu, nebo stát každé ráno u vaší postele s krabičkou vitaminových doplňků. Když ale onemocníte, a je jedno, jak moc vážná vaše nemoc je, bude tu pro vás, bude se o vás starat, vezme si volno, aby vás doprovodil k lékaři, ochotně se zastaví v lékárně, aniž byste jej o to museli žádat, a nic za to nebude chtít. Pokud vás však považuje za simulanta, či dokonce hypochondra, zlehčuje vaši nemoc, a zdá se až otrávený tím, že se vaší nemocí musely posunout, či zrušit některé plány, nejspíš jeho city k vám nebudou tak silné.

Máte právo cítit a prožívat tak, jak chcete

Můžete být smutní, třeba jen proto, že zemřel váš oblíbený seriálový hrdina, můžete se hroutit z hádky s rodiči, nebo přáteli, jsou to totiž vaše pocity, a intenzita, s jakou je prožíváte, je vám vlastní. Váš partner, který si vás vybral takové, jací jste, by to měl chápat, a vědět, jak se k vám v dané situaci chovat. Zlehčovat vaše emoce, jen proto, že on prožívá jinak, je velmi sobecké, a s láskou to opravdu nesouvisí. 

hrnek srdce

Ctí vaše hodnoty

Ne vždy se shodneme s partnerem na všem, třeba i na základních hodnotách, kdy je jeden věřící, a druhý ne, či jeden nejí maso, a druhý bez něj nedokáže žít. Podobných případů existuje spousta, ale neměly by být důvodem k hádkám, posměškům, či zlehčování. Nemusíte se jeden kvůli druhému měnit, stačí jej tolerovat, a brát jej takového, jaký je. Říkat milovníku masa, že je maso je vražda, je stejně nepříjemné, jako vysvětlovat vegetariánovi, že nejíst maso je hloupé. Stejně tak by neměl ateista zesměšnˇovat víru věřícího,  a věřící by ji neměl ateistovi vnucovat. 

Doporučené články