Koberec jako nový

Mít doma koberec je krásná věc. Je tak měkoučký a heboučký. Příjemně hřeje od podlahy, zakrývá nedostatky, například i nepřesné vylití podlahy nebo jiné drobnosti, ale i přesto může mít svá úskalí. Vypadá vždy krásně a vybírat si můžeme s nesčetně tvarů, barev a druhů, ale co když se něco takzvaně pokazí a na koberec se nám něco vylije? Pak přichází na řadu čištění, které není zrovna vždy jednoduché.

Různé nehody se stávají neustále, ale může přijít čas, kdy se nám prostě už koberec nelíbí, odsuzujeme to, jak vypadá a chcete ho nechat vyčistit. Pak musí přijít na řadu profesionální čištění.

radost z bydlení

Co zajistí profesionální čištění?

Neutralizaci pachů, odstranění nečistot, odstranění co největšího množství bakterií a virů, dezodoraci neboli provonění koberce, impregnaci na delší dobu. To vše se může použít jak na běžné typy a druhy koberců, tak také na čalounění, šetrné materiály a hedvábí či na viskózní povrchy. Profesionální vyčištění také zredukuje takzvané vyšlapané cestičky, či proleženiny nábytku. Jedná se o jakýsi druh renovace koberce, který pak bude jako nový.

Chcete si také nechat vyčistit koberec profesionálně?

To zajistí čištění koberců Praha https://www.wismont-cisteni.cz/.

dlouhá chodba

Časté používání aneb, když ho máme doma už pár let

Koberec můžeme mít doma několik let a to beze změn. Nevidíte žádný prach ani špínu či zašednutí. Po pár letech už nám připadá pořád stejný a právě zde číhá to nebezpečí. Stále se v něm udržují neviditelné bakterie, špína a prach a množí se roztoči. Pouhým okem to samozřejmě nezaznamenáme, ale proto bychom vždy po pár letech nejlépe každý rok, měli zvážit odborný zásah aneb hloubkové vyčištění koberce, které ho zbaví všech těchto nežádoucích nečistot, zašlé špíny a prachu. Prach se v něm hromadí neustále a i při každotýdenním uklízení některé součástí prachu z koberce nedostaneme. To se podaří až profesionálním úklidem a hloubkovým čištěním.

Doporučené články